Elkészítése
Előkészítés:
A mangót meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst apró kockára vágjuk és pürésítjük. A banánt szintén meghámozzuk, majd kis darabokra vágjuk.
Főzés:
Egy edényben összekeverjük a mangót, a banánt, a kókuszreszeléket, a citromsavat és a befőzőcukrot. Nagy lángon, állandó keverés mellett felforraljuk. Forrástól számítva további 3 percig kevergetve főzzük. Ha szükséges, a tetején keletkezett habot eltávolítjuk.
A kész lekvárt azonnal az előkészített, tiszta üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé fordítjuk. Ezután visszafordítva hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A lekvár ízesítéséhez adhatunk kevés reszelt gyömbért vagy egy csipet fahéjat is, így még karakteresebb lesz. Ha pedig lágyabb ízre vágyunk, a citromsav helyett frissen facsart citromlevet használhatunk.


