Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Karibi lekvár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A karibi lekvár egzotikus ízeket hoz a konyhába, hiszen a mangó, a banán és a kókusz különleges kombinációja frissítő élményt nyújt. Ez a lekvár tökéletes választás reggeli pirítóshoz, süteményekhez vagy akár palacsintába is.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
vhajni81
Beküldte: 2017.11.26.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A mangót meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst apró kockára vágjuk és pürésítjük. A banánt szintén meghámozzuk, majd kis darabokra vágjuk.

Főzés:

Egy edényben összekeverjük a mangót, a banánt, a kókuszreszeléket, a citromsavat és a befőzőcukrot. Nagy lángon, állandó keverés mellett felforraljuk. Forrástól számítva további 3 percig kevergetve főzzük. Ha szükséges, a tetején keletkezett habot eltávolítjuk.

A kész lekvárt azonnal az előkészített, tiszta üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé fordítjuk. Ezután visszafordítva hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

A lekvár ízesítéséhez adhatunk kevés reszelt gyömbért vagy egy csipet fahéjat is, így még karakteresebb lesz. Ha pedig lágyabb ízre vágyunk, a citromsav helyett frissen facsart citromlevet használhatunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is