Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karibi lekvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 800 g mangó (héj és mag nélkül)
  • 400 g banán (héjazva)
  • 50 g kókuszreszelék
  • 10 g citromsav
  • 1 csomag befőzőcukor (extra 2:1)

Elkészítése

Előkészítés:

A mangót meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst apró kockára vágjuk és pürésítjük. A banánt szintén meghámozzuk, majd kis darabokra vágjuk.

Főzés:

Egy edényben összekeverjük a mangót, a banánt, a kókuszreszeléket, a citromsavat és a befőzőcukrot. Nagy lángon, állandó keverés mellett felforraljuk. Forrástól számítva további 3 percig kevergetve főzzük. Ha szükséges, a tetején keletkezett habot eltávolítjuk.

A kész lekvárt azonnal az előkészített, tiszta üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé fordítjuk. Ezután visszafordítva hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

A lekvár ízesítéséhez adhatunk kevés reszelt gyömbért vagy egy csipet fahéjat is, így még karakteresebb lesz. Ha pedig lágyabb ízre vágyunk, a citromsav helyett frissen facsart citromlevet használhatunk.

https://receptneked.wps.hu/befozes/karibi-lekvar/