Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőttek

Befőzés

Szószok

Ketchup házilag

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A házi ketchup íze semmihez sem fogható, hiszen friss paradicsomból és zöldségekből készül, tartósítószer nélkül. Nemcsak egészségesebb, de gazdagabb ízvilágot is ad, mint a bolti változatok. Ha szeretnénk, saját ízlésünkre szabhatjuk az ízesítését.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.17.

Hozzávalók

Elkészítése

A répát, a zellert, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd kevés vízben puhára főzzük. A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután ledaráljuk, majd hozzákeverjük a fűszereket, a mustárt, az ecetet és a puhára főtt zöldségeket.

Az egészet botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítjük, majd visszatesszük a tűzre és lekvár állagúra sűrítjük. Végül szalicilt keverünk hozzá, üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp

A ketchupot ízesíthetjük csípős paprikával vagy chilivel, ha pikánsabb változatot szeretnénk. A kész szósz jól passzol sült krumplihoz, húsételekhez vagy akár szendvicsekhez is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Ősz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is