Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ketchup házilag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg paradicsom
  • 5 dkg cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál bors
  • 4 evőkanál 10%-os ecet
  • bors
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 0,5 fej zeller
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése

A répát, a zellert, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd kevés vízben puhára főzzük. A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután ledaráljuk, majd hozzákeverjük a fűszereket, a mustárt, az ecetet és a puhára főtt zöldségeket.

Az egészet botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítjük, majd visszatesszük a tűzre és lekvár állagúra sűrítjük. Végül szalicilt keverünk hozzá, üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp

A ketchupot ízesíthetjük csípős paprikával vagy chilivel, ha pikánsabb változatot szeretnénk. A kész szósz jól passzol sült krumplihoz, húsételekhez vagy akár szendvicsekhez is.

https://receptneked.wps.hu/befozes/ketchup-hazilag/