Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Kivi lekvár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg puhább kivi 1 csomag Dzsemfix extra lekvárzselésítő (2:1) 50 dkg cukor (én kb. 30 dkg fele nyírfacukor, fele nádcukorral készítettem) 2 db fahéjrúd 1 vaníliarúd (én most egy kis vanília aromát öntöttem bele) Elkészítése: Hámozzuk meg a kivit, majd apró darabokra kockázzuk fel. Tegyük a gyümölcshúst egy lábasba, szórjuk rá a dzsemfixet, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.03.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg puhább kivi
  • 1 csomag Dzsemfix extra lekvárzselésítő (2:1)
  • 50 dkg cukor (én kb. 30 dkg fele nyírfacukor, fele nádcukorral készítettem)
  • 2 db fahéjrúd
  • 1 vaníliarúd (én most egy kis vanília aromát öntöttem bele)


Elkészítése:

Hámozzuk meg a kivit, majd apró darabokra kockázzuk fel. Tegyük a gyümölcshúst egy lábasba, szórjuk rá a dzsemfixet, adjuk hozzá a fűszereket, és lassú lángon, állandóan kevergetve kezdjük el főzni.

Ha felforrt adjuk hozzá a cukrot, majd egy-két perc főzés után szedjük ki a fűszereket. (Én itt merülő turmixal összeturmixoltam) Még 2 perc forralás, utána üvegekbe tölteni, lezárni, és 5 perce állítsuk fejre az üvegeket, és akkor nem kell bele tartósítószer.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is