Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Körtelekvár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Körtelekvár muskotályos borral és fűszerekkel készítve különleges ízélményt nyújt. A fahéj, a szegfűszeg és a bor harmóniája szépen kiemeli a körte édességét, így egy igazán ünnepi hangulatú lekvár születik. Süteményekhez, palacsintához vagy egyszerűen kenyérre kenve is nagyszerű választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
gabormarika
Beküldte: 2013.09.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és egy nagy lábasba tesszük. Rászórunk 1 kg cukrot, hozzáadjuk az őrölt fahéjat, a szegfűszeget, a reszelt citromhéjat és a citrom levét, végül felöntjük a muskotályos borral. Lefedve egy napig állni hagyjuk.

Másnap a körtét lassú tűzön főzzük, amíg a darabok üvegesek nem lesznek, és a hab eltűnik. Ekkor hozzáadjuk a maradék 1 kg cukrot, majd ismét egy napig pihentetjük.

Harmadnap felforraljuk a lekvárt, hozzáadjuk a 3 zacskó zselésítőt, alaposan elkeverjük, és addig főzzük, amíg gyöngyözve forrni kezd. A forró lekvárt sterilizált üvegekbe töltjük, mindegyik tetejére késhegynyi tartósítót szórunk, szorosan lezárjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp

A receptben szereplő muskotályos bor helyett édes fehérborral is elkészíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
gabormarika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is