Elkészítése
A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és egy nagy lábasba tesszük. Rászórunk 1 kg cukrot, hozzáadjuk az őrölt fahéjat, a szegfűszeget, a reszelt citromhéjat és a citrom levét, végül felöntjük a muskotályos borral. Lefedve egy napig állni hagyjuk.
Másnap a körtét lassú tűzön főzzük, amíg a darabok üvegesek nem lesznek, és a hab eltűnik. Ekkor hozzáadjuk a maradék 1 kg cukrot, majd ismét egy napig pihentetjük.
Harmadnap felforraljuk a lekvárt, hozzáadjuk a 3 zacskó zselésítőt, alaposan elkeverjük, és addig főzzük, amíg gyöngyözve forrni kezd. A forró lekvárt sterilizált üvegekbe töltjük, mindegyik tetejére késhegynyi tartósítót szórunk, szorosan lezárjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp
A receptben szereplő muskotályos bor helyett édes fehérborral is elkészíthetjük.


