Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Savanyúságok

Kovászos káposzta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy körülbelül 3.5 literes dunsztosüveg aljára helyezzünk el egy fél csomag kaprot. Ha lehet, használjunk szárított kaprot; én már nyáron félrerakok 8-10 csomagot erre a célra. Ezután berétegelem a gyalult káposztát, egyenletesen elosztva a fűszereket. A tetejére helyezem a kapor másik felét és a kenyeret. Ezután felforralok 3 liter vizet, hozzáadva 3 evőkanál asztali sót. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.03.14.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy körülbelül 3.5 literes dunsztosüveg aljára helyezzünk el egy fél csomag kaprot. Ha lehet, használjunk szárított kaprot; én már nyáron félrerakok 8-10 csomagot erre a célra. Ezután berétegelem a gyalult káposztát, egyenletesen elosztva a fűszereket. A tetejére helyezem a kapor másik felét és a kenyeret.

Ezután felforralok 3 liter vizet, hozzáadva 3 evőkanál asztali sót. Amint a víz egy kicsit kihűlt, ráöntöm a kenyér tetejére.

Az üveget egy nagyobb edénybe helyezem a fűtőtest mellé vagy szélére, mert 2-3 nap után sok levet enged ki, és 6-7 nap után kész lesz.

Ez a savanyúság ugyanolyan jó, mint a hagyományos „koviubi”

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is