Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kovászos káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg káposzta
  • 1 csokor kapor
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • bors
  • 1 paprika
  • 1 szelet kenyér
  • 3 evőkanál só (nem jódozott, nem tengeri, nem finomított!)

Elkészítése

Egy körülbelül 3.5 literes dunsztosüveg aljára helyezzünk el egy fél csomag kaprot. Ha lehet, használjunk szárított kaprot; én már nyáron félrerakok 8-10 csomagot erre a célra. Ezután berétegelem a gyalult káposztát, egyenletesen elosztva a fűszereket. A tetejére helyezem a kapor másik felét és a kenyeret.

Ezután felforralok 3 liter vizet, hozzáadva 3 evőkanál asztali sót. Amint a víz egy kicsit kihűlt, ráöntöm a kenyér tetejére.

Az üveget egy nagyobb edénybe helyezem a fűtőtest mellé vagy szélére, mert 2-3 nap után sok levet enged ki, és 6-7 nap után kész lesz.

Ez a savanyúság ugyanolyan jó, mint a hagyományos „koviubi”

https://receptneked.wps.hu/befozes/kovaszos-kaposzta/