Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kovászos uborka (a legfinomabb) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg uborka
  • 2 szál kapor
  • 25 dkg kenyér
  • 2 evőkanál só (1 liter vízhez)

Elkészítése

Az uborkákat jól megmossuk.

A tisztára mosott üveg aljára kaprot teszünk. Levágjuk az uborkák két végét, majd feléig mindkét oldalról bevágjuk és az üvegbe rakjuk. Tetejére is teszünk kaprot.

Literenként 2 lapos ek sóval vizet forralunk.

Egy jókora kenyér sarkával lezárjuk az üveget. A forró vizet ráöntjük az uborkára.

Napfényre tesszük és akkor jó, mikor elveszíti zöldes színét és sárgásba megy át. Ez kb 4-5 nap.

Egészségetekre!

https://receptneked.wps.hu/befozes/kovaszos-uborka-a-legfinomabb/