Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lecsó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lecsó a magyar konyha egyik legismertebb alapétele, amely önállóan és más fogások kiindulópontjaként is megállja a helyét. Ez a változat befőzésre készült, így télen is elővehetjük a nyár ízeit.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A paprikát megtisztítjuk, eltávolítjuk a magházát, majd kockákra vágjuk. A paradicsomot cikkekre vágjuk, és a paprikával együtt egy nagy lábasba tesszük. Nem kell külön folyadékot adni hozzá, mert a paradicsom levet enged, abban fő meg a paprika.

Amikor a paprika félig megpuhult, az egészet tiszta üvegekbe töltjük. Minden üveg tetejére fél mokkáskanál szalicilt szórunk, majd gondosan lezárjuk. Az üvegeket vízfürdőben felforraljuk, és a teljes kihűlésig dunsztban hagyjuk.

Tipp

Ha szeretnénk, a lecsót ízesíthetjük kevés sóval vagy egy csipet cukorral is, de befőzésnél érdemes natúran hagyni, így bármilyen ételhez felhasználhatjuk télen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is