Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • paprika
  • paradicsom (én fele annyit szoktam használni a paprika mennyiségéhez képest)
  • szalicil

Elkészítése

A paprikát megtisztítjuk, eltávolítjuk a magházát, majd kockákra vágjuk. A paradicsomot cikkekre vágjuk, és a paprikával együtt egy nagy lábasba tesszük. Nem kell külön folyadékot adni hozzá, mert a paradicsom levet enged, abban fő meg a paprika.

Amikor a paprika félig megpuhult, az egészet tiszta üvegekbe töltjük. Minden üveg tetejére fél mokkáskanál szalicilt szórunk, majd gondosan lezárjuk. Az üvegeket vízfürdőben felforraljuk, és a teljes kihűlésig dunsztban hagyjuk.

Tipp

Ha szeretnénk, a lecsót ízesíthetjük kevés sóval vagy egy csipet cukorral is, de befőzésnél érdemes natúran hagyni, így bármilyen ételhez felhasználhatjuk télen.

https://receptneked.wps.hu/befozes/lecso-4/