Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lecsó télire

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3,5 kg kicsumázott, felszelt paprika 2,5 kg paradicsom tisztítva, szeletelve 0,5 liter étolaj 0,5 kg vöröshagyma tisztítva, felaprítva só ízlés szerint 1 mokkáskanál szalicil Az üvegek tetejére: 2-3 ek étolaj Elkészítése: Az üvegeket a fedőkkel együtt alaposan kimossuk és megszárítjuk.   A lecsó készítés: Az olajon a felaprított hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.08.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3,5 kg kicsumázott, felszelt paprika
  • 2,5 kg paradicsom tisztítva, szeletelve
  • 0,5 liter étolaj
  • 0,5 kg vöröshagyma tisztítva, felaprítva
  • só ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál szalicil

Az üvegek tetejére:

  • 2-3 ek étolaj


Elkészítése:

Az üvegeket a fedőkkel együtt alaposan kimossuk és megszárítjuk.

 

A lecsó készítés:

Az olajon a felaprított hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot is.

Amikor a paradicsom összeesik, hozzáadjuk a paparikát és a sót is.

Egy kevés cukrot teszünk hozzá, majd a főzés végén hozzáadjuk a szalicilt is.

Egy tepsibe rakjuk az üvegeket, majd az aljába forró vizet tesszünk, hogy az üvegek ne pattanjanak el, ha a forró lecsót rámerjük.

Megtöltjük az üvegeket, majd minegyiknek a tetejére étolajat teszünk.

Rácsavarjuk a tetőket, majd szárazdunszba tesszük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is