Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőttek

Befőzés

Legegyszerűbb cseresznyebefőtt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg cseresznye 4 csapott ek cukor (üvegenként) 2 dl víz (üvegenként) Elkészítése: A kiöblített üvegeket vizesen 3 percre mikróba helyezem, és a legmagasabb fokozaton járatom. Ezzel elvégeztem a csírátlanítást. A cseresznyét kiválogatom, csak az egészséges szemeket használom, alaposan megmosom, ami azt jelenti, hogy az első vízben 15 percig áztatom, majd kétszer átöblítem, és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
LigetiK
Beküldte: 2015.08.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg cseresznye
  • 4 csapott ek cukor (üvegenként)
  • 2 dl víz (üvegenként)


Elkészítése:

A kiöblített üvegeket vizesen 3 percre mikróba helyezem, és a legmagasabb fokozaton járatom. Ezzel elvégeztem a csírátlanítást.

A cseresznyét kiválogatom, csak az egészséges szemeket használom, alaposan megmosom, ami azt jelenti, hogy az első vízben 15 percig áztatom, majd kétszer átöblítem, és lecsepegtetem.

Üvegekbe rakom, az üvegek alját jól megütögetem, hogy elrendeződjenek a szemek, és minél több férjen bele. Jól megrakhatom, mert a szemek zsugorodni fognak.

Minden üvegbe 4 evőkanál cukrot szórok, és felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Lezárom a csavaros fedővel, ami alá befőző fóliát helyezek.

Az üvegeket ezután egy magas falú tepsibe rakom, felöntöm hideg vízzel, és hideg sütőbe helyezve 180 fokon 40 percig “sütöm”. Az idő elteltével kikapcsolom a sütőt, és a sütőben hagyom kihűlni. Másnap mehet a polcra.

[box style=”info”]Évekkel ezelőtt addig kutakodtam a neten, amíg sikerült összeszednem a befőtt készítés szerintem legegyszerűbb módját, az üvegek csírátlanításától a gyümölcs üvegbe helyezésén keresztül, a tartósításig bezárólag. Nincs csírátlanító kifőzés, macerás szirupkészítés, nagy fazékban dunsztolás, és ami a legfontosabb, NINCS TARTÓSÍTÓ SZER!
Ezzel a megoldással teszem el a meggybefőttet is, a készítés során még egyszer sem tört össze üveg a sütőben, és egyetlen üveggel sem romlott meg.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is