Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Savanyúságok

Lengyel sós uborka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 kg uborka kb. 5-6 csomag kapor 5-6 fej fokhagyma kb. 8 liter forralt, meleg víz 8 ek só (minden literhez egy ek sót kell számolni) Elkészítése: Az uborkát megtisztítjuk, a rosszakat kiválogatjuk, és alaposan megmossuk. (Lehetőleg egy kis konyhai kefével átkeféljük.) Ezután legalább 2 órán keresztül bő vízben áztatjuk. Közben megtisztítjuk a fokhagymát, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2015.08.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 kg uborka
  • kb. 5-6 csomag kapor
  • 5-6 fej fokhagyma
  • kb. 8 liter forralt, meleg víz
  • 8 ek só (minden literhez egy ek sót kell számolni)


Elkészítése:

Az uborkát megtisztítjuk, a rosszakat kiválogatjuk, és alaposan megmossuk. (Lehetőleg egy kis konyhai kefével átkeféljük.)

Ezután legalább 2 órán keresztül bő vízben áztatjuk.

Közben megtisztítjuk a fokhagymát, megmossuk a kaprot, és nagy darabokra vágjuk. Az üvegeket is megmossuk teljesen tisztára, de nem kell őket kifőzni, vagy sterilizálni.

Ha letelt az idő, forralunk vizet, és literenként 1 ek sóval összekeverjük.

Az üvegekbe először egy kis kaprot, 2-3 gerezd fokhagymát, majd egy sor uborkát, majd megint egy kis kaprot és 1-2 fokhagymát rakunk. Szépen így megtöltjük az üvegeket, és a végén felöntjük a meleg sós vízzel. Vigyázzunk, ne legyen a víz túl forró, de még meleg legyen. Azonnal bezárjuk az üvegeket.

48 órára meleg helyre tesszük őket, de ne érje a tűző nap. Tehát meleg, de árnyékos helyre kerülnek. Két nap után be lehet tenni a kamrába, vagy pincébe.

Amit felbontunk, egy pár nap alatt elfogyasztandó, és a hűtőben tárolandó.

[box style=”info”]Télre eltehető, tartósítószer nélküli, az íze hasonlít a kovászos uborkához.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is