Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Levendulás sárgadinnye lekvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg felkockázott sárgadinnye
  • 20 dkg cukor (ízlés szerint lehet több is)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 0,5 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 6 szál levendula (szárított is lehet)
  • 1,5 dl víz
  • 1 csomag dzsemfix

Elkészítése

A felkockázott dinnyéhez öntsük hozzá a vizet, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fűszereket, tegyük bele a levendulát, majd addig főzzük, hogy szinte szétfőjön.

Ezután szedjük ki a levendulaszárakat és a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük.

Ezután adjuk hozzá a dzsemfixet, alaposan keverjük össze, majd tegyük vissza a tűzre és főzzük pár percig.

Ezután az előzőleg sterilizált üvegbe merjük bele a lekvárt, majd tegyük rá a tetőt, tegyük száraz dunsztba és úgy hagyjuk kihűlni.

Ebből a mennyiségből nekem 1 db 7 dl üveg lekvár lett, így ha több üveggel szeretnénk befőzni, akkor arányosan emelni kell a hozzávalók mennyiségét (egy kevés kimaradt, de azt rögtön meg is ettük).

https://receptneked.wps.hu/befozes/levendulas-sargadinnye-lekvar/