Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mag nélküli eper lekvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 kg eper
  • 50 dkg befőzőcukor (3:1 )
  • 0,5 kg kristálycukor
  • 1 csomag dzsemfix
  • 3 dl víz

Elkészítése

Megmossuk az epret, majd feltesszük főni. Kézzel összenyomkodjuk, és ráöntjük a vizet. Felforraljuk, majd egy ruhán keresztül lecsöpögtetjük a levét. Visszatesszük a tűzre, és addig melegítjük, amíg újra fel nem forr. Hozzáadjuk a befőzőcukrot, a kristálycukrot és a dzsemfixet, majd fél órán át főzzük.

Tisztára mosott üvegekbe merjük.

https://receptneked.wps.hu/befozes/mag-nelkuli-eper-lekvar/