Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagyma Pesto recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagy csokor medvehagyma
  • olívaolaj
  • só

Elkészítése

A medvehagyma pesto az egyik legegyszerűbb és legfinomabb kiegészítő a konyhában. Nem igényel pontos mennyiségeket, mindenki a saját ízlése szerint állíthatja össze. Kenyérre kenve, húsokhoz, tésztákhoz vagy rizottóhoz is remek választás.

Elkészítés lépései

  1. Egy nagy csokor friss medvehagymát alaposan megmosunk.
  2. A leveleket szárazra töröljük vagy leszárítjuk.
  3. Késsel felaprítjuk, majd robotgépbe tesszük.
  4. Hozzáadunk egy kevés tengeri sót.
  5. Annyi olívaolajat öntünk hozzá, hogy krémes, jól kenhető masszát kapjunk.
  6. Az elkészült pestót üvegbe tesszük, a tetejét kevés olajjal lelocsoljuk, hogy légmentesen zárja.

Tipp

  1. Húsok pácolásához, grillezéshez kiváló.
  2. Pirítósra kenve igazi ízbomba.
  3. Péksütemények, töltelékek ízesítésére is alkalmas.
  4. Gnocchihoz, tésztához vagy zöldséges rizottóhoz keverve különleges fogás készíthető belőle.
https://receptneked.wps.hu/befozes/medvehagyma-pesto-2/