A medvehagyma pesto az egyik legegyszerűbb és legfinomabb kiegészítő a konyhában. Nem igényel pontos mennyiségeket, mindenki a saját ízlése szerint állíthatja össze. Kenyérre kenve, húsokhoz, tésztákhoz vagy rizottóhoz is remek választás.
Elkészítés lépései
- Egy nagy csokor friss medvehagymát alaposan megmosunk.
- A leveleket szárazra töröljük vagy leszárítjuk.
- Késsel felaprítjuk, majd robotgépbe tesszük.
- Hozzáadunk egy kevés tengeri sót.
- Annyi olívaolajat öntünk hozzá, hogy krémes, jól kenhető masszát kapjunk.
- Az elkészült pestót üvegbe tesszük, a tetejét kevés olajjal lelocsoljuk, hogy légmentesen zárja.
Tipp
- Húsok pácolásához, grillezéshez kiváló.
- Pirítósra kenve igazi ízbomba.
- Péksütemények, töltelékek ízesítésére is alkalmas.
- Gnocchihoz, tésztához vagy zöldséges rizottóhoz keverve különleges fogás készíthető belőle.