Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggybefőtt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg meggy
  • 2 liter víz
  • 3 g nátrium-benzoát

Elkészítése

Előkészítés

A meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk (nem kötelező, de könnyebb később felhasználni). Ezután tiszta befőttesüvegekbe töltjük.

Szirup készítése

A vizet a cukorral felforraljuk. Ha hab képződik a tetején, leszedjük. Amikor a cukor teljesen feloldódott, belekeverjük a nátrium-benzoátot.

Befőzés

A forró szirupot a meggyre öntjük az üvegekben, majd az üvegeket gondosan lezárjuk. Egy nagyobb edénybe vizet engedünk, és beleállítjuk az üvegeket. A vizet nem kell forralni, csak jó meleg legyen – így néhány percig hőkezeljük a befőtteket.

Pihentetés

A meggybefőttet száraz dunsztba tesszük, és ott hagyjuk lassan kihűlni. Ezután tehetjük a kamrába.

Tipp

A befőttet tehetjük szegfűszeggel vagy egy kevés fahéjjal is, ha fűszeresebb ízt szeretnénk. Ha magozatlanul tesszük el, tovább eláll, de felhasználás előtt számolni kell a magokkal.

https://receptneked.wps.hu/befozes/meggybefott/