Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Mézédes sárgabarackdzsem

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 kg érett sárgabarack (feldolgozás után mért súly) 1,25 kg cukor 8 tasak 3:1 Dzsemfix Szuper Elkészítése: A barackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat kiemeljük. A gyümölcsöt feltesszük főni, ha már jó sűrű (én kb. 30 percet főztem közepes lángon), merülő mixerrel pépesítjük. A fixet elkeverjük a cukorban, majd a barackhoz adjuk. Hagyjuk felforrni, majd 3 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
20 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.07.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 kg érett sárgabarack (feldolgozás után mért súly)
  • 1,25 kg cukor
  • 8 tasak 3:1 Dzsemfix Szuper


Elkészítése:

A barackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat kiemeljük.

A gyümölcsöt feltesszük főni, ha már jó sűrű (én kb. 30 percet főztem közepes lángon), merülő mixerrel pépesítjük.

A fixet elkeverjük a cukorban, majd a barackhoz adjuk.

Hagyjuk felforrni, majd 3 perc forrás után elzárjuk.

Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük.

Pár percre fejre állítjuk.

Nekem ebből a mennyiségből 9 nagy és 5 kisebb üveg dzsem készült.

[box style=”info”]Természetesen kisebb gyümölcs mennyiség esetén a cukor és a fixáló arányosítása szükséges.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is