Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustár uborka – Senfgurken recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 kg uborka (vastagabb)
  • 1,5 kg cukor
  • 1 maréknyi só
  • 0,5 l 10 %-os ecet
  • 250 g hagyma
  • kapor
  • mustármag
  • borsikafű
  • torma

Elkészítése

Az uborkák végeit levágtuk, meghámoztuk, majd félbevágtuk, és a magházukat kanállal kikapartuk. Ezután egy nagy tálba – legjobb esetben cserépedénybe, de egy sima mélyebb tál is megfelel – beletettük az uborkákat, majd hozzáadtuk a többi hozzávalót: ecetet, karikára vágott hagymát, sót, cukrot és a fűszereket. Az egészet alaposan összekevertük, majd tiszta terítővel letakartuk. Három napon keresztül érleltük, naponta többször is átkavartuk, hogy az ízek egyenletesen összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/befozes/mustar-uborka-senfgurken/