Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancs dzsem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg narancs
  • 2 kg kristálycukor
  • 3 liter langyos víz
  • 4 citrom leve
  • 40 g citromsav
  • 5 kk szódabikarbóna


Elkészítése:

A narancsokat egy éjszakára beáztatjuk szódabikarbónás vízbe,  bízva abba, hogy valamennyi vegyszer kiázik belőle.

Másnap meleg vízben átmossuk a narancsokat, majd kettévágjuk és felkarikázzuk kb 3 mm vastagra. Ráöntünk 3 liter langyos vizet, majd állni hagyjuk hideg helyen még egy napig.

A következő nap kétfelé osztjuk a narancsokat és a vízzel együtt 2 külön lábasba tesszük főzni. Elosztjuk a cukrot is kétfelé, majd hozzá adjuk a narancsokhoz. Közepes forrásnál körülbelül három órán át főzzük, majd amikor már elforrt a leve botmixerrel összedolgozzuk úgy, hogy egy kicsit darabos legyen.

Összeöntjük őket egy fazékba, majd hozzáadjuk a citromsavat és a citromok levét. Körülbelül fél óráig főzzük, majd tiszta, száraz üvegekbe szedjük és dunsztba tesszük.

Nagyon finom az íze, a héjától egy picit fanyar de ez így jó 🙂

[box style=”info”]KB. 15 kis üveg /2 dcl/ dzsemet kapunk, igaz nem a legolcsóbb, de nálunk a boltban nem kapható és ha lenne is biztosan nem olcsó:-)[/box]

https://receptneked.wps.hu/befozes/narancs-dzsem/