Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Narancslekvár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A narancsot alaposan, kefével megmossuk, majd a levét kifacsarjuk, félretesszük. A narancshéjakat kettőbe-négybe vágjuk és annyi vízzel, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Közben az almát meghámozzuk, apróra vágva feltesszük főni a narancslével. Ha megpuhult, pépesítjük (botmixer, turmix). A puhára főtt narancshéjakat átpasszírozzuk szitán (levesszűrőn) és az almához adjuk. Adhatunk hozzá még 1-2 narancs levét (ez […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.10.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A narancsot alaposan, kefével megmossuk, majd a levét kifacsarjuk, félretesszük. A narancshéjakat kettőbe-négybe vágjuk és annyi vízzel, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Közben az almát meghámozzuk, apróra vágva feltesszük főni a narancslével. Ha megpuhult, pépesítjük (botmixer, turmix). A puhára főtt narancshéjakat átpasszírozzuk szitán (levesszűrőn) és az almához adjuk. Adhatunk hozzá még 1-2 narancs levét (ez akár el is maradhat) és visszatesszük főni. Ha elég sűrű, hozzáadjuk a cukrot (persze, ha valaki nagyon édesen szereti, többet is tehet hozzá) és készre főzzük. Forrón üvegbe tesszük és ha nem fogyasztjuk azonnal, vastag ruha közé tesszük és kidunsztoljuk. Kb. 4 dl-nyi lesz belőle. Ha valaki szereti az érdekes ízeket, az üvegbe(a forró lekvárba) tehet csoki darabokat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is