Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos sárgarépadzsem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sárgarépa
  • 50 dkg kristálycukor
  • 2 citrom
  • 1 rúd vanília
  • 1 fiola narancsaroma

Elkészítése

A répákat megmossuk, megtisztítjuk. Egyforma, kb fél cm vastag karikákra vágjuk.

Egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a darabokra tört vanília rudat és a citrom lereszelt, sárga héját. Ráöntünk 2 dl vizet és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a répa megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük.

Közben a cukrot 2 dl vízzel és a citromok facsart levével felforraljuk, majd a párolt sárgarépát levével együtt beleforgatjuk. Ezután belekeverjük a narancsaromát és azonnal, tűzforrón üvegekbe töltjük.

Rögtön lekötjük és 24 órán keresztül száraz dunsztban hagyjuk.

https://receptneked.wps.hu/befozes/narancsos-sargarepadzsem/