Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Szószok

Natúr paradicsomlé

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A natúr paradicsomlé házilag készítve nemcsak finom, hanem egészséges is. Friss paradicsomból főzve megőrzi a zöldség természetes ízét, és egész évben felhasználható levesekhez, főzelékekhez vagy akár üdítő italként is.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2013.09.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A paradicsomokat több vízben alaposan átmossuk, a hibás és zöld részeket eltávolítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Egy nagy fazékba tesszük, és folyamatosan kevergetve kb. 30 percig főzzük, amíg a héja könnyen leválik.

A még forró paradicsomot paradicsompasszírozón áttörjük, majd a levét visszatesszük a fazékba. Közepes lángon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg elérjük a kívánt sűrűséget – általában kb. 1 óra elegendő.

A főzés végén a tartósítószert belekeverjük, majd azonnal tisztára mosott, lecsepegtetett üvegekbe töltjük. Az üvegeket száraz dunsztba tesszük, és ott hagyjuk teljesen kihűlni.

Az adott mennyiségből körülbelül 10 kisebb üveg paradicsomlé készül.

Tipp

Ha a tartósítószert szeretnénk elkerülni, a paradicsomlevet forrón, légmentesen zárható üvegekbe töltsük, és dunsztoljuk tovább. Ízesítésként akár kevés zellerzöldet vagy bazsalikomot is főzhetünk bele, így különlegesebb aromát kap.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is