Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Natúr paradicsomlé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 kg paradicsom (feldolgozás előtt mért súly)
  • 1 késhegynyi nátrium-benzoát

Elkészítése

A paradicsomokat több vízben alaposan átmossuk, a hibás és zöld részeket eltávolítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Egy nagy fazékba tesszük, és folyamatosan kevergetve kb. 30 percig főzzük, amíg a héja könnyen leválik.

A még forró paradicsomot paradicsompasszírozón áttörjük, majd a levét visszatesszük a fazékba. Közepes lángon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg elérjük a kívánt sűrűséget – általában kb. 1 óra elegendő.

A főzés végén a tartósítószert belekeverjük, majd azonnal tisztára mosott, lecsepegtetett üvegekbe töltjük. Az üvegeket száraz dunsztba tesszük, és ott hagyjuk teljesen kihűlni.

Az adott mennyiségből körülbelül 10 kisebb üveg paradicsomlé készül.

Tipp

Ha a tartósítószert szeretnénk elkerülni, a paradicsomlevet forrón, légmentesen zárható üvegekbe töltsük, és dunsztoljuk tovább. Ízesítésként akár kevés zellerzöldet vagy bazsalikomot is főzhetünk bele, így különlegesebb aromát kap.

https://receptneked.wps.hu/befozes/natur-paradicsomle/