Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarackbefőtt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 kg őszibarack
  • 45 dkg cukor vagy esetleg édesítő (ízlésünknek megfelelő márka és mennyiség)

Elkészítése

A kicsit még kemény őszibarackokat alaposan megmossuk, meghámozzuk és magjukat kiszedjük, majd daraboljuk.

Szépen üvegekbe rendezzük, tetejére cukrot szórunk (720 ml-es üvegekbe 2 evőkanállal vagy édesítőt teszünk bele). Az üvegeket hideg csapvízzel feltöltjük, majd lezárjuk és a befőzőautomatába helyezzük. 85 °C-on 30 percig dunsztoljuk.

Ha nincs autómatánk, akkor egy edényben dunsztoljuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

https://receptneked.wps.hu/befozes/oszibarackbefott/