Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Szószok

Paradicsomlé tartósítószer mentesen

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Jól kimossuk az üvegeket és a kupakokat, majd lefelé fordítva hagyjuk megszáradni. Sütőbe pakoljuk az üvegeket, a kupakot és legalacsonyabb hőfokon (100-130 fok) sterilizáljuk, mindaddig, míg tölteni tudjuk bele a forró levet. A paradicsomokat jól megmossuk, az esetleges hibákat kivágjuk belőle. Négybe vágjuk és feltesszük főlni pár rottyanásig, majd ezután paradicsompasszírozón áttörjük. A tiszta levet […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
iluska receptjei
Beküldte: 2019.08.14.

Hozzávalók

Elkészítése

Jól kimossuk az üvegeket és a kupakokat, majd lefelé fordítva hagyjuk megszáradni.

Sütőbe pakoljuk az üvegeket, a kupakot és legalacsonyabb hőfokon (100-130 fok) sterilizáljuk, mindaddig, míg tölteni tudjuk bele a forró levet.

A paradicsomokat jól megmossuk, az esetleges hibákat kivágjuk belőle. Négybe vágjuk és feltesszük főlni pár rottyanásig, majd ezután paradicsompasszírozón áttörjük.

A tiszta levet lassú tűzön kevergetés mellett sűrítjük kb 30 percig.

A sütőben lévő üvegekbe töltjük a forró levet, majd 1 cm vastagságú olajat öntünk rá és kupakkal jó erősen lezárjuk.

Végül egy mélyebb tálat kibélelünk pléddel és belepakoljuk az üvegeket. A tetejére még teszünk plédet, jól bebugyoláljuk. 1 napig itt hagyjuk, majd hűvös, végleges helyére visszük.

Egészségetekre!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
iluska receptjei
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is