Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomlé tartósítószer mentesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 kg paradicsom
  • 2 dl olaj

Elkészítése

Jól kimossuk az üvegeket és a kupakokat, majd lefelé fordítva hagyjuk megszáradni.

Sütőbe pakoljuk az üvegeket, a kupakot és legalacsonyabb hőfokon (100-130 fok) sterilizáljuk, mindaddig, míg tölteni tudjuk bele a forró levet.

A paradicsomokat jól megmossuk, az esetleges hibákat kivágjuk belőle. Négybe vágjuk és feltesszük főlni pár rottyanásig, majd ezután paradicsompasszírozón áttörjük.

A tiszta levet lassú tűzön kevergetés mellett sűrítjük kb 30 percig.

A sütőben lévő üvegekbe töltjük a forró levet, majd 1 cm vastagságú olajat öntünk rá és kupakkal jó erősen lezárjuk.

Végül egy mélyebb tálat kibélelünk pléddel és belepakoljuk az üvegeket. A tetejére még teszünk plédet, jól bebugyoláljuk. 1 napig itt hagyjuk, majd hűvös, végleges helyére visszük.

Egészségetekre!

https://receptneked.wps.hu/befozes/paradicsomle-tartositoszer-mentesen/