Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Patyolatökös-almás lekvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg patyolatök
  • 1 kg alma
  • 1 kg kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kg cukor
  • 2 csomag dzsemfix

Elkészítése

A tököt és az almát megpucoljuk és felaprítjuk. A tököt feltesszük főni, amikor majdnem megfőtt akkor hozzáadjuk az almát. Leszűrjük és összeturmixoljuk. Hozzáadunk 90 dkg cukrot, sűrűre főzzük.

A vége felé tesszük bele a maradék 10 dkg cukrot dzsemfixszel elkeverve és még pár percig főzzük, majd üvegekbe merítjük.

https://receptneked.wps.hu/befozes/patyolatokos-almas-lekvar/