Hozzávalók:
- 2 ek oregano
- 2 ek borsikafű
- 2 ek rozmaring
- 1 ek kakukkfű
- 1 ek petrezselyem
- 1 ek majoranna
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk zsálya
- 1 tk tárkony
- 1 tk lestyán
- 1 tk őrölt édeskömény
Elkészítése
Elkészítéséhez szárított, morzsolt fűszereket használok, amit egyszerűen összekeverek. Jól záródó üvegben, sötét helyen hónapokig eltartható.
[box style=”info”]Természetesen meg lehet vásárolni készen, de ha magunk keverjük össze, az összetevőket és azok arányát, bizonyos határokon belül mi magunk választhatjuk meg. A fenti keverék tartalmazza azokat a meghatározó fűszereket, melyek legjobban jellemzik a Provence-i fűszerkeveréket. A felsoroltakon kívül kerülhet még bele levendula, babérlevél, turbolya, stb.[/box]