Elkészítése
Az almapaprikákat alaposan megmossuk, és ízlés szerint félbevágjuk, vagy egészben hagyjuk.
A felöntőléhez a vizet elkeverjük az ecettel, sóval, cukorral és a borkénporral. Nem forraljuk, csak addig kevergetjük, amíg a cukor és a só teljesen feloldódik.
A tiszta üvegek aljára ízlés szerint szórunk egész feketeborsot, mustármagot, koriandermagot, valamint 1–2 darab babérlevelet. Az üvegekbe minél szorosabban belerakosgatjuk a paprikákat, majd felöntjük a hideg lével.
Az üvegeket celofánnal lefedjük, rácsavarjuk a tetejüket, és a kamra polcára tesszük. Kb. 3–4 hét érlelés után már fogyasztható.
Tipp
Ha szeretjük a csípősebb ízeket, tehetünk az üvegekbe néhány darab erőspaprikát is. A fűszerezést ízlés szerint variálhatjuk, például fokhagymagerezdekkel vagy kaporral.


