Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós ecetes almapaprika recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg almapaprika
  • 1 feketebors
  • babérlevél
  • mustármag
  • koriandermag

A léhez

  • 2 liter víz
  • 10 dkg só
  • 20 dkg cukor
  • 4 dl 10%-os ecet
  • 1 kávéskanál borkénpor

Elkészítése

Az almapaprikákat alaposan megmossuk, és ízlés szerint félbevágjuk, vagy egészben hagyjuk.

A felöntőléhez a vizet elkeverjük az ecettel, sóval, cukorral és a borkénporral. Nem forraljuk, csak addig kevergetjük, amíg a cukor és a só teljesen feloldódik.

A tiszta üvegek aljára ízlés szerint szórunk egész feketeborsot, mustármagot, koriandermagot, valamint 1–2 darab babérlevelet. Az üvegekbe minél szorosabban belerakosgatjuk a paprikákat, majd felöntjük a hideg lével.

Az üvegeket celofánnal lefedjük, rácsavarjuk a tetejüket, és a kamra polcára tesszük. Kb. 3–4 hét érlelés után már fogyasztható.

Tipp

Ha szeretjük a csípősebb ízeket, tehetünk az üvegekbe néhány darab erőspaprikát is. A fűszerezést ízlés szerint variálhatjuk, például fokhagymagerezdekkel vagy kaporral.

https://receptneked.wps.hu/befozes/ropogos-ecetes-almapaprika/