Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgabarack dzsem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg gyümölcs
  • 20 dkg cukor
  • néhány teáskanál barack pálinka


Elkészítése:

A barackot váltott vízben, többször mossuk meg, magozzuk ki, a hibás részt távolítsuk el.

Egy nagyobb műanyag tálba tegyük a félbe vagy negyedre szelt barackot. Szórjuk rá a cukrot és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap még a főzés előtt gondoskodjunk az üvegek sterilitásáról, illetve készítsük elő a takarót, konyharuhát a dunsztoláshoz, és a befőző fóliát az üvegek lezárásához.

Az előkészített barackot, tiszta kézzel, nyomkodjuk össze és közepes lángon kezdjük el főzni.

Forraljuk fel, majd takarék lángon néha-néha megkeverve addig főzzük, amíg a hab és a leve elpárolog. Ez nagyjából két óra alatt lezajlik.

A kész dzsemet, minél előbb tegyük az üvegekbe, a tetejére öntsünk egy teáskanál pálinkát, simítsuk rá a befőző fóliát, szorosan tekerjük rá a kupakot.

Tegyük az üvegeket takaró közé, azaz száraz dunsztba és hagyjuk kihűlni. Másnap címkézzük fel és tegyük a kamra polcra.

https://receptneked.wps.hu/befozes/sargabarack-dzsem/