Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Sárgabarack lekvár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sárgabarack lekvár igazi klasszikus befőzéskor, amely kenyeret, süteményt vagy akár húsételeket is különlegessé tehet. Ez a változat sűrű, ízletes és jól eltartható.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Barack előkészítése

A barackot alaposan megmossuk, kimagozzuk és ledaráljuk. Ha paradicsomdarálón daráljuk, a héja nem kerül a pépbe, így simább lekvárt kapunk.

Főzés

A barackpépet nagyobb edényben, takarék lángon, folyamatos kevergetés mellett kb. 2 órán keresztül főzzük, amíg jó sűrű nem lesz. Az utolsó fél órában hozzáadjuk a befőzőcukrot, amelyet előzőleg a dzsemfixszel elkevertünk, majd tovább főzzük és kevergetjük.

Befőzés

A lekvárt tisztára mosott üvegekbe merjük, a tetejére egy csipet nátrium-benzoátot teszünk, majd szorosan lezárjuk.

Tipp

Az üvegeket érdemes fejtetőre állítva 5 percre pihentetni, így biztosabb a vákuum. Ha természetesebb tartósítást szeretnénk, a nátrium-benzoát elhagyható, de akkor a lekvárt hűvös, sötét helyen tároljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is