Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Sárgabarack lekvár és szörp xilittel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A barackokat alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd xilittel kis lángon főzni kezdjük, míg megpuhulnak. Amikor a főzés közepén járunk, körülbelül egy liternyi mennyiséget különveszünk, ebből készül a szörp. A maradék barackot zselésítő hozzáadásával tovább főzzük, majd steril üvegekbe töltjük. A különvett barackot leturmixoljuk, hozzáadunk fél liter vizet, és addig főzzük, amíg a habja teljesen elfő. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
juhaszviki
Beküldte: 2013.07.16.

Hozzávalók

Elkészítése

A barackokat alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd xilittel kis lángon főzni kezdjük, míg megpuhulnak. Amikor a főzés közepén járunk, körülbelül egy liternyi mennyiséget különveszünk, ebből készül a szörp. A maradék barackot zselésítő hozzáadásával tovább főzzük, majd steril üvegekbe töltjük.

A különvett barackot leturmixoljuk, hozzáadunk fél liter vizet, és addig főzzük, amíg a habja teljesen elfő. A végén kevés citromsavat keverünk bele, üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk egy-két napig.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
juhaszviki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is