Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgabarack lekvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 kg sárgabarack
  • 80 dkg befőzőcukor
  • 2 csomag dzsemfix
  • nátrium-benzoát

Elkészítése

Barack előkészítése

A barackot alaposan megmossuk, kimagozzuk és ledaráljuk. Ha paradicsomdarálón daráljuk, a héja nem kerül a pépbe, így simább lekvárt kapunk.

Főzés

A barackpépet nagyobb edényben, takarék lángon, folyamatos kevergetés mellett kb. 2 órán keresztül főzzük, amíg jó sűrű nem lesz. Az utolsó fél órában hozzáadjuk a befőzőcukrot, amelyet előzőleg a dzsemfixszel elkevertünk, majd tovább főzzük és kevergetjük.

Befőzés

A lekvárt tisztára mosott üvegekbe merjük, a tetejére egy csipet nátrium-benzoátot teszünk, majd szorosan lezárjuk.

Tipp

Az üvegeket érdemes fejtetőre állítva 5 percre pihentetni, így biztosabb a vákuum. Ha természetesebb tartósítást szeretnénk, a nátrium-benzoát elhagyható, de akkor a lekvárt hűvös, sötét helyen tároljuk.

https://receptneked.wps.hu/befozes/sargabarack-lekvar/