Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgabaracklekvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 kg sárgabarack
  • 70 dkg kristálycukor
  • 1 csomag citromsav (2,5 g)


Elkészítése:

A barackokat lemossuk,ezután forró vízbe tesszük, és 1 perc után leszűrjük. Lehéjazzuk, kimagozzuk, és a gyümölcshúst késsel apróra vágjukvagy botmixerrel pürésítjük.

Nagy, zománcos lábasban főzzük 30 percig, hozzáadjuk a cukrot, és tovább főzzük 10 percig, gyakran kevergetve.

A tűzröl levéve alaposan elkeverjük benne a citromsavat, és az előkészített tiszta üvegeket megtöltjük a kész lekvárral.

Szorosan lezárjuk az üvegeket, és 5 percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztba tesszük, és kihűlésig ott pihentetjük. Az így elkészített lekvár sokáig eláll tartósítószer nélkül, viszont felbontás után hűtöben tároljuk tovább. Nem romlik, érdemes kipróbálni.

https://receptneked.wps.hu/befozes/sargabaracklekvar/