Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgabarackos mazsolás csatni (chutney) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sárgabarack
  • 2 evőkanál ghí (vegán változatban kókuszzsír)
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 dl víz
  • 1 darab fahéjrúd
  • 0,5 teáskanál kalinji (fekete hagymamag)
  • 0,5 evőkanál reszelt gyömbér
  • 85 g mazsola
  • csipet só
  • késhegynyi chili
  • 75 g barna nádcukor (ha édesebbre készítenéd)

Elkészítése

A barackot alaposan mosd meg, magozd ki és vágd vékony szeletekre.

A ghít vagy olajat közepes lángon hevítsd fel. A forró zsiradékba tedd bele a fahéj rudat, kalinjit, gyömbért és a chilit. Picit pirítsd (fél perc kb), majd add hozzá a többi alapanyagot és forrald fel. Mérsékelt lángon, folyamatosan kevergetve addig főzd, míg sűrű, fényes, mázas nem lesz. Ez kb 30 perc.

Fogyaszthatod pakorával vagy bármilyen étel mellé.

Melegen vagy hidegen tálalhatod, hűben tárolható néhány napig.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/befozes/sargabarackos-mazsolas-csatni-chutney/