Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült paprikakrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 darab kápia vagy más piros húsú paprika (amennyi egy nagy tepsit megtölt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • friss petrezyelyemzöld
  • kevés citromlé

Elkészítése

A paprikákat sütőpapírral bélelt tepsiben szépen elrendezzük, majd forró, 220 fokos sütőben megsütjük.

Időnként ránézünk és ha már feketedik a paprika alja, akkor megfordítjuk, hogy mindkét oldala kapjon egy kis színt.

A megsült paprikákat egy műanyag dobozba tesszük, majd a tetejével lefedjük. Így a paprika héja felpuhul és könnyű lesz lehúzni.

A paprikákról lehúzzuk a héját és a magjait eltávolítjuk.

Turmixgépbe tesszük a paprikákat, a fokhagymát, az olívaolajat és pépesre turmixoljuk. Sóval, citromlével és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

1-2 napig hűtőben is eláll, de télire is el lehet tenni. Akkor viszont a leturmixolt pépet lábasban fel kell forrósítani és még forrón a kifőzött üvegekbe kanalazni (vagy befőzőautomatában 90 fokon 30 percig dunsztolni). Az üvegek tetejére pedig olívaolajat érdemes tölteni és aztán lezárni.

https://receptneked.wps.hu/befozes/sult-paprikakrem/