Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Sűrített tej házilag

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A házilag készített sűrített tej igazi kincs a konyhában: a friss tej és a cukor lassú főzésével selymes, karamellesen édes krémet kapunk, amelyet kávéhoz, süteményekhez vagy desszertekhez is felhasználhatunk. A vanília még különlegesebb, gazdag ízt ad neki, így egy egyszerű alapanyagból sokféle finomság alapja lehet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.09.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet, a cukrot és a felhasított vaníliarudat (vagy a vaníliás cukrot) vastag aljú edénybe tesszük. Közepes lángon felforraljuk, majd amint forrni kezd, alacsony hőfokra vesszük.

Innentől kezdve lassú tűzön főzzük, és körülbelül 10 percenként megkeverjük, hogy ne kapjon oda az alja. A folyadék fokozatosan besűrűsödik, és körülbelül 50–60 perc elteltével krémes, sűrű állagúvá válik.

Amikor elkészült, levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd tiszta üvegbe töltjük. Hűtőben tárolva körülbelül 5–6 dl sűrített tejet kapunk ebből a mennyiségből.

Tipp

Ha karamellesebb ízre vágyunk, a főzési idő végén kicsit magasabb lángra kapcsolhatunk, így intenzívebb színt és aromát kapunk. Ízesíthetjük fahéjjal vagy egy kevés kókuszreszelékkel is, és remekül feldobja a házi kávéspecialitásokat vagy fagylaltöntetként is tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is