Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Sütőtök lekvár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg kanadai sütőtök 20 dkg cukor 1 citromból nyert citromlé 1 csomag vaníliás cukor 1 kk fahéj (el is hagyható) 1 csomag dzsemfix Elkészítése: A tök héját megmossuk, de nem hámozzuk meg. Félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, és feldaraboljuk. A tök darabokat tepsire pakoljuk, és 35-40 perc alatt 180 fokon megsütjük. A héjáról válasszuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Ellak
Beküldte: 2015.11.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg kanadai sütőtök
  • 20 dkg cukor
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kk fahéj (el is hagyható)
  • 1 csomag dzsemfix


Elkészítése:

A tök héját megmossuk, de nem hámozzuk meg. Félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, és feldaraboljuk.

A tök darabokat tepsire pakoljuk, és 35-40 perc alatt 180 fokon megsütjük.

A héjáról válasszuk le a tök húsát, és tegyük egy zománcos lábasba. Adjuk hozzá a cukrot, a citromot, a vaníliás cukrot, a dzsemfixet és a fahéjat. Kezdjük el melegíteni. Mivel a tök húsa puha, csupán forrástól számított 2-3 perc múlva a lekvárunk elkészül.

Alaposan tisztított, csírátlanított üvegekbe (én 4-5 percre mikróba szoktam tenni) öntjük a lekvárt. Lezárjuk, szoba hőmérsékleten hűtjük ki. A kamra polcra tesszük, és felbontás után csak hűtőben tároljuk a maradékot.

[box style=”info”]Aki édesebben szereti, akár 30 dkg cukrot is tehet a lekvárhoz.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Ellak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is