Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szamócadzsem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 csomag dzsemfix
  • 2 kg friss szamóca
  • 50 dkg kristálycukor

Elkészítése

A szamócát megmossuk és megtisztítjuk a levelektől (kitépjük a csuma résszel).

Ezután a gyümölcsöt aprítógépbe tesszük és összeaprítjuk. Figyeljünk arra, hogy maradjanak benne szamóca darabok, ne legyen teljesen pépes.

Az aprított gyümölcsöt egy edénybe helyezzük, hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet, majd elkeverjük, felforraljuk, majd forrás után 3-4 percig takarék lángon főzzük.

A dzsemet befőttes üvegekbe töltjük (az üveg pereméig), erősen rázárjuk a kupakot és 1 percre fejjel lefelé állítjuk a megtöltött üvegeket. Erre azért van szükség, hogy vákum képződjön.

Ezután talpra állítjuk az üvegeket, amelyeket szalaggal díszíthetünk.

https://receptneked.wps.hu/befozes/szamocadzsem/