Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szárnyas fűszerkeverék házilag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 ek koriander
  • 0,5 ek feketebors
  • 2 ek őrölt pirospaprika, édes
  • 2 ek fokhagyma granulátum
  • 1 ek majoránna
  • 1 ek rozmaring
  • 0,5 ek cayennebors (elhagyható)
  • 1 ek borsikafű
  • 0,5 ek zsálya
  • 2 ek bazsalikom
  • 1 ek kakukkfű
  • 2 ek petrezselyem
  • 1 ek tárkony


Elkészítése:

A koriandert és fekete borsot kávédarálóval enyhén szemcsésre őröljük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük és jól záródó üvegben, vagy fémdobozban sötét helyen tároljuk.

[box style=”info”]Bolti fűszerkeverékekkel több bajom is van, nagy részük aromát, ízfokozót, csomósodás gátlót és hasonló felesleges anyagokat tartalmaznak. Vannak keverékek, melyekben só is van, ezekben pácolni nem érdemes, mert kivonja a húsból a nedvességet, így sütéskor a hús könnyen kiszárad. Ha a fűszerkeveréket magunk állítjuk össze, mindezeket elkerülhetjük, ráadásul saját ízlésünk szerint használhatunk hozzávalókat, nem utolsó sorban olcsóbb.[/box]

https://receptneked.wps.hu/befozes/szarnyas-fuszerkeverek-hazilag/