Elkészítése
Előkészítés
A szilvát alaposan megmossuk és kimagozzuk. A befőttesüvegeket kiforraljuk, majd megszárítjuk. Az üvegekbe szorosan beletöltjük a szilvát, és ízlés szerint 1–2 szem szegfűszeget is tehetünk mindegyikbe.
Szirup készítése és feltöltés
A vizet a cukorral felforraljuk, amíg teljesen feloldódik. A forró szirupot a szilvára öntjük az üvegekben. Mindegyik üveg tetejére késhegynyi nátrium-benzoátot szórunk.
Tartósítás
Az üvegeket azonnal lezárjuk, majd száraz dunsztba tesszük, ahol lassan kihűlnek. Ezután mehetnek a kamrába.
Tipp
A szirupot citromkarikával vagy egy kevés fahéjjal is ízesíthetjük. Ha magozatlanul tesszük el a szilvát, hosszabb ideig eláll, de felhasználáskor figyelni kell a magokra.

