Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szilvabőr egy természetes, tartósított gyümölcsrágcsálnivaló, amelyet sütőben szárítva készítünk. Nem tartalmaz adalékot, így egészséges nassolnivaló lehet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Mézzel vagy barna cukorral édesítve különösen finom, és sokáig eltartható.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
420 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.09.18.

Hozzávalók

Elkészítése

Elkészítés

A szilvát alaposan mossuk meg, magozzuk ki, majd tegyük egy lábosba. Szórjuk rá a barna cukrot (vagy öntsük rá a mézet), adjuk hozzá a fahéjat, keverjük össze, és kezdjük el főzni. Forrás után vegyük takarékra a lángot, és kb. fél óra alatt főzzük szottyosra.

Ezután botmixerrel pürésítsük, majd a masszát osszuk két részre. Egyenletesen terítsük szét sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsikben. Tegyük a tepsiket egymás alá a sütőbe, amelyet 60 fokra melegítettünk elő, és szárítsuk 6 órán keresztül. A sütő ajtaját hagyjuk résnyire nyitva (például egy fakanállal kitámasztva), hogy a gőz távozni tudjon.

Akkor jó a szilvabőr, ha bőrszerűen rugalmas és szikkadt. Ha kész, kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk benne kihűlni. Végül húzzuk le óvatosan a sütőpapírról, ollóval vágjuk csíkokra, és kössük össze lazán.

Tipp

Más gyümölcsből, például barackból, körtéből vagy almából is készíthetünk hasonló finomságot. Ha intenzívebb ízre vágyunk, tehetünk a pürébe egy kevés reszelt gyömbért vagy citromhéjat is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Török Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is