Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Szilvalekvár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Nincs is jobb annál, amikor a konyhát átjárja a lassan fővő szilvalekvár illata. Ez a klasszikus recept nem igényel különleges hozzávalókat, csak egy kis türelmet. Az eredmény sűrű, zamatos lekvár, amit télen is öröm elővenni a kamrából.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
mary101
Beküldte: 2013.10.31.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A szilvát alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd egy nagy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és az ecetet, ezután letakarjuk, és egy napig állni hagyjuk.

Főzés

Másnap a szilvát főzni kezdjük. A forrástól számítva kb. 5 órán át főzzük alacsony hőfokon, keverés nélkül. Amikor a mennyisége körülbelül harmadára csökken, elkezdjük folyamatosan kevergetni, kb. 20 percig, amíg a darabos részek teljesen szétfőnek.

Befőzés

A kész lekvárt steril, tiszta üvegekbe töltjük, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp

A lekvár íze tovább gazdagítható egy kevés fahéjjal vagy szegfűszeggel. Ha szeretnénk cukormentes változatot, az édesebb szilvából akár kevesebb cukorral is elkészíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Nyár Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is