Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvalekvár a sütőből recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5000 g szilva
  • 100 ml ecet


Elkészítése:

A szilvákat kimagozzuk, megmossuk és lecsepegtetjük. Az ecetet megfelezzük, majd 2 darab mély tepsibe öntjük. Az ecettel körbemossuk a tepsi belső oldalait, és a fennmaradó ecetet a tepsi aljában hagyjuk.

A szilvát egyenletesen elosztjuk a tepsikben, majd forró sütőben 200 fokon 1 óra hosszat sütjük. Egy óra elteltével levesszük a fokot 150 fokra, és további 4 órán át sütjük, amíg a szilva teljesen megpuhul. Akkor jó, ha a fakanálról már nem csúszik le.

Egy tiszta edénybe öntjük a lekvárt, és összeforraljuk. Tiszta, sterilizált, száraz üvegekbe rakjuk, és hagyjuk hogy szobahőmérsékleten megbőrösödjön a lekvár teteje, és csak ezután zárjuk le.

[box style=”info”]https://www.youtube.com/watch?v=Bi2T4Zd5S-g[/box]

https://receptneked.wps.hu/befozes/szilvalekvar-sutobol/