Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvalekvár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 kg szilva
  • 50 g cukor (attól függ milyen édes a szilva)
  • 0,5 dl 20 %-os ecet

Elkészítése

Előkészítés

A szilvát alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd egy nagy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és az ecetet, ezután letakarjuk, és egy napig állni hagyjuk.

Főzés

Másnap a szilvát főzni kezdjük. A forrástól számítva kb. 5 órán át főzzük alacsony hőfokon, keverés nélkül. Amikor a mennyisége körülbelül harmadára csökken, elkezdjük folyamatosan kevergetni, kb. 20 percig, amíg a darabos részek teljesen szétfőnek.

Befőzés

A kész lekvárt steril, tiszta üvegekbe töltjük, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp

A lekvár íze tovább gazdagítható egy kevés fahéjjal vagy szegfűszeggel. Ha szeretnénk cukormentes változatot, az édesebb szilvából akár kevesebb cukorral is elkészíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/befozes/szilvalekvar/