Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 kg szilva
- 3.5 kg körte
- 2 kg cukor
- 4 csomag dzsemfix
- 30 ml rumaroma
- 4 kávéskanál fahéj
Elkészítése:
A szilvát kimagozzuk, a körtét meghámozzuk, a belsejét kivágjuk.
A kimagozott szilvát feltesszük főzni magában úgy, hogy semmi vizet nem teszünk alá. Sűrűn kevergetjük.
Amikor a szilva pépessé főtt, levesszük a tűzről, kihűtjük és turmixoljuk.
A meghámozott körtét feltesszük annyi vízben főzni amennyi ellepi. Amikor megfőtt kihűtjük összeturmixoljuk és a szilvával együtt főzzük.
A cukrot és a dzsemfixet összekeverjük és már a főzés elején ráöntjük a gyümölcsre, hozzáadjuk a fahéjat és a rumaromát és sűrűre főzzük folyamatos keverés mellett.
Üvegekbe merítjük és jó szorosan lezárjuk.
