Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Szőlő dzsem

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szőlődzsem igazi különlegesség, amit érdemes kipróbálni, ha szeretnénk valami újat a megszokott lekvárok helyett. Kellemesen édes, enyhén savanykás íze jól illik süteményekhez, palacsintához, de akár sajtok mellé is tálalhatjuk. Őszi befőzések idején nagyszerű választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
huszanke
Beküldte: 2013.10.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A szőlőt alaposan megmossuk, leszemezzük, majd a vízzel együtt egy lábasban feltesszük főni. Közepes lángon kb. 60 percig főzzük, amíg teljesen szétesik.

Ezt követően átpaszírozzuk, ügyelve arra, hogy a mag ne kerüljön a dzsembe. Hozzáadjuk a cukrot, majd ismét felforraljuk. Beletesszük a dzsemfixet, és további 5 percig főzzük, folyamatos keverés mellett.

A még forró dzsemet steril üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk, majd száraz dunsztba tesszük, ahol lassan kihűl.

Tipp

Ha szeretnénk különlegesebb ízt adni, főzés közben tehetünk bele egy kevés fahéjat vagy vaníliát. A dzsem így sütemények töltelékeként is különösen finom lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Ősz Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is